Monday, May 20, 2013

A RECIPE TO FALL IN LOVE




The term Aphrodisiac, comes from Aphrodite (The Greek goddess of love) fertility and spring energy. Certain foods are labeled as “aphrodisiacs,” which in reality or by “popular fantasy,” stimulate or increase sexual desire. Nowadays, ingredients that delight us with fantastic flavors have been fused in this edition.

PINK MOLE
This dish comes from Taxco, Mexico. It is a recipe that involves tradition, culture, history, wealth, cuisine, art and creation in addition to gathering magical ingredients which once combined, transform into a “delicacy for the gods”; an exotic and aphrodisiac touch.

INGREDIENTS
Chicken thighs or quail
¼ White onion
¼ cup of toasted almonds
¼ pink pine nuts
2 Spoons of lard
2 bay leaves
2 red roses (petals)
4oz Sesame
10oz beets
8oz white chocolate
2 cups of chicken broth
¼ cup of half and half
¼ cup of corn flour
½ cup of white mescal (Mexican liquor)
1 Garlic clove
1 anise
2 chipotle chilies
2 sticks of cinnamon and salt to taste.

PREPARATION
Put the 2 spoons of lard in a medium pot at medium flame. Cook the finely chopped onion and garlic until golden for about 3 to 4 minutes. Then, add the almonds, the pine nuts, the sesame, the chipotle, the beets and stir for approximately 3 to 4 minutes.

Add the mescal, bay leaves, cinnamon, anise, rose petals and let it boil for approximately 10 minutes; until the mescal is reduced. It is important that before you take the mix to the blender, you remove the anise, the cinnamon, and bay leaves and when you have a smooth blend, pour it onto another pan. At this point, add the chicken broth and the chocolate. When the sauce boils, add the corn flour so that it starts to thicken. Add the half and half and salt to taste.

Let it sit for 5 minutes and cover the chicken or quail with this delicious sauce. Don’t forget to decorate your dish with the rose petals. This exquisite dish can be served with whole or brown rice and vegetables. A glass of white wine can be the perfect companion to this Pink Mole, and the beginning to romantic soiree. Cheers and bon appétit!

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UNA RECETA PARA ENAMORAR

El término Afrodisíaco proviene de Afrodita (En la Roma antigua seria la Diosa Venus), divinidad femenina griega relacionada con el amor, la fecundidad y la energía primaveral. Ciertos alimentos han sido denominados como Afrodisiacos, los cuales en realidad o por “fantasía popular”, estimulan o aumentan el deseo sexual. Hoy por hoy se han fusionado ingredientes que nos deleitan con sabores fantásticos como el que presentamos en esta edición.

MOLE ROSADO
Este platillo viene de Taxco, México. Es una receta que envuelve tradición, cultura, historia, riqueza, culinaria, arte y creación, y además reúne ingredientes mágicos que combinados, se convierten en un “manjar para los dioses”; un toque exótico y afrodisíaco.

INGREDIENTES
Muslos de pollo o codorniz
¼ de cebolla blanca
¼ taza de almendras tostadas
¼ piñones rosados
2 cucharadas de manteca de cerdo
2 hoja santa
2 rosas rojas (pétalos)
4 oz de ajonjolí
10 oz de betabel o remolacha
8 oz de chocolate blanco
2 tazas de caldo de pollo
¼ taza de media crema
¼ taza de harina de maíz
½ taza de mezcal blanco
1 diente de ajo
1 anís
2 chile chipotle
2 astillas de canela y sal al gusto.

PREPARACIÓN
En una olla mediana y a fuego medio ponga las 2 cucharadas de manteca de cerdo. La cebolla y el ajo finamente picados se dejan dorar por 3 o 4 minutos. Luego añada las almendras, los piñones, el ajonjolí, el chipotle y el betabel y revuélvalos de 3 a 4 minutos aproximadamente.

Agregue el mezcal, la hoja santa, la canela, el anís y los pétalos de rosa y déjelos hervir aproximadamente 10 minutos; hasta que se reduzca el mezcal. Es importante que antes de llevar la mezcla a la licuadora, usted remueva el anís, la canela y la hoja santa y cuando tenga un licuado homogéneo viértalo en otra olla. Allí adiciona el caldo de pollo y el chocolate. Cuando la salsa ya esté hirviendo, agréguele la harina de maíz para que empiece a espesar. Adhiera la media crema y la sal al gusto.

Deje reposar por 5 minutos y cubra el pollo o la codorniz con esta deliciosa salsa. No olvide decorar su plato con los pétalos de rosa. Este exquisito platillo se puede servir con arroz integral y vegetales. Una copa de vino blanco puede ser la compañía perfecta para éste Mole Rosado y el inicio perfecto para una velada romántica. Salud y buen provecho!

Por: Chef Leo Cervantes / Chilangos Restaurant
Translated by César Flórez
Executive Managing Director / Mireya Posada
Editor in Chief / Cesar Flórez

LATINO SHOW MAGAZINE
http://latino-show.com/




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