PASSION DESSERT
In old times, desserts were considered “the secret of
the grandmothers”, which were used to lure the whole family home for a visit on
Sunday afternoons. Cookies, sweets and jellies would be the finishing touch to
a family dinner.
Nowadays, desserts have become a career where the
creativity of the chefs and their ability to combine exotic ingredients are put
together in an effort to impress dinner guests, decorate reception halls,
cruises, luxury restaurants, and any place where a delicious meal is enjoyed or
where important celebrations take place. For example, in a wedding the cake is
as important as the wedding dress.
But beyond the flavor, a XXI century dessert expert,
in addition to imagination, has to have an artistic ability that is only
obtained by studying and a lot of experience. From grandma’s cookies to the
most extraordinary ingredients chosen from different countries, a homemade
recipe in a cooking show segment, to the most extreme and famous competitions
aired on TV worldwide, where the life of the chef that manages to make the best
dessert, changes forever and becomes a celebrity. Important American networks
like the Food Network, TLC, and Bravo TV, among others,
continue opening spaces for TV shows where desserts continue to please the most
demanding of palates, even from the small screen.
The Latin American flavor invades the great cities of
the US with its delicious flavors and endless designs. International chefs like
Brazilian Alex Almeida continue to surprise us with new flavors
unimaginable in a dessert as are the spicy and the avocado cupcakes, also, the
traditional chocolate cream cheese, cinnamon, and the extremely healthy Acai, a very popular fruit in Rio de
Janeiro.
Today, Alex Almeida, an international chef
graduated from theFrench Culinary Institute and winner of The Best
Cake Designer New Jersey 2011, shares in an exclusive for LATINO
SHOW MAGAZINE, the creative power of his work, which literally makes anyone’s
mouth water.
LA PASIÓN POR UN POSTRE
Antiguamente los postres eran considerados “El secreto de las
abuelas” para atraer a toda la familia de visita a casa los domingos en la
tarde. Galleticas, dulces y gelatinas cerraban con broche de oro una cena
familiar.
Hoy en día, los postres se han convertido en una carrera
profesional, en donde la creatividad de los chef y su habilidad para combinar
exóticos ingredientes, se mezclan para impresionar a los invitados al final de
la cena y además, para adornar los salones de recepciones, cruceros,
restaurantes de lujo y todo lugar en donde se disfrute de una maravillosa cena
o en donde se lleven a cabo las más importantes celebraciones. En una boda por
ejemplo, el pastel es tan importante, como el vestido de la novia.
Pero más allá del sabor, un experto en postres en este siglo
XXI, tiene que tener además de imaginación, una habilidad artística que solo se
logra con estudio y mucha experiencia. De las galleticas de la abuela a los más
extraordinarios ingredientes elegidos de diferentes países, de la receta casera
en un segmento de televisión, a las más extremas y famosas competencias
televisadas a nivel mundial, en donde la vida del chef que logre hacer el mejor
postre, cambia para siempre y se convierte en celebridad. Cadenas americanas
tan importantes como Food Network, TLC, y Bravo TV, entre
otras, siguen abriendo espacios para programas de televisión en donde el postre
sigue deleitando a los paladares más exigentes, aún desde la pantalla chica.
El sabor latinoamericano invade las grandes ciudades de los
Estados Unidos con sus deliciosos sabores y con sus inagotables diseños. Chefs
internacionales como el brasileño Alex Almeida nos siguen sorprendiendo
con nuevos sabores tan inimaginables en un postre, como lo son los cupcakes picantes y los de aguacate.
Además del tradicional chocolate con crema de queso, canela y el súper
nutritivo Acai, una fruta muy popular
en Rio de Janeiro.
Hoy, Alex Almeida, chef internacional, graduado del Instituto
Francés Culinario y ganador al Mejor Diseñador de Pasteles Nueva Jersey,
2011, comparte en exclusiva, para LATINO SHOW MAGAZINE, el poder creativo
de sus obras, las cuales, literalmente, le hacen agua la boca a cualquiera.
By:
MIREYA POSADA
CEO / ALVARO ALTAMIRANO
Publisher and Chief translation / CESAR FLOREZ
Executive Managing Director / MIREYA POSADA
VÍDEO
Alex Almeida / Vejatv.com (Interview in
Portuguese)
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