Wednesday, July 31, 2013

PASSION DESSERTS

PASSION DESSERT

In old times, desserts were considered “the secret of the grandmothers”, which were used to lure the whole family home for a visit on Sunday afternoons. Cookies, sweets and jellies would be the finishing touch to a family dinner.

Nowadays, desserts have become a career where the creativity of the chefs and their ability to combine exotic ingredients are put together in an effort to impress dinner guests, decorate reception halls, cruises, luxury restaurants, and any place where a delicious meal is enjoyed or where important celebrations take place. For example, in a wedding the cake is as important as the wedding dress.

But beyond the flavor, a XXI century dessert expert, in addition to imagination, has to have an artistic ability that is only obtained by studying and a lot of experience. From grandma’s cookies to the most extraordinary ingredients chosen from different countries, a homemade recipe in a cooking show segment, to the most extreme and famous competitions aired on TV worldwide, where the life of the chef that manages to make the best dessert, changes forever and becomes a celebrity. Important American networks like the Food Network, TLC, and Bravo TV, among others, continue opening spaces for TV shows where desserts continue to please the most demanding of palates, even from the small screen.

The Latin American flavor invades the great cities of the US with its delicious flavors and endless designs. International chefs like Brazilian Alex Almeida continue to surprise us with new flavors unimaginable in a dessert as are the spicy and the avocado cupcakes, also, the traditional chocolate cream cheese, cinnamon, and the extremely healthy Acai, a very popular fruit in Rio de Janeiro.

Today, Alex Almeida, an international chef graduated from theFrench Culinary Institute and winner of The Best Cake Designer New Jersey 2011, shares in an exclusive for LATINO SHOW MAGAZINE, the creative power of his work, which literally makes anyone’s mouth water.


LA PASIÓN POR UN POSTRE

Antiguamente los postres eran considerados “El secreto de las abuelas” para atraer a toda la familia de visita a casa los domingos en la tarde. Galleticas, dulces y gelatinas cerraban con broche de oro una cena familiar.

Hoy en día, los postres se han convertido en una carrera profesional, en donde la creatividad de los chef y su habilidad para combinar exóticos ingredientes, se mezclan para impresionar a los invitados al final de la cena y además, para adornar los salones de recepciones, cruceros, restaurantes de lujo y todo lugar en donde se disfrute de una maravillosa cena o en donde se lleven a cabo las más importantes celebraciones. En una boda por ejemplo, el pastel es tan importante, como el vestido de la novia.

Pero más allá del sabor, un experto en postres en este siglo XXI, tiene que tener además de imaginación, una habilidad artística que solo se logra con estudio y mucha experiencia. De las galleticas de la abuela a los más extraordinarios ingredientes elegidos de diferentes países, de la receta casera en un segmento de televisión, a las más extremas y famosas competencias televisadas a nivel mundial, en donde la vida del chef que logre hacer el mejor postre, cambia para siempre y se convierte en celebridad. Cadenas americanas tan importantes como Food Network, TLC, y Bravo TV, entre otras, siguen abriendo espacios para programas de televisión en donde el postre sigue deleitando a los paladares más exigentes, aún desde la pantalla chica.

El sabor latinoamericano invade las grandes ciudades de los Estados Unidos con sus deliciosos sabores y con sus inagotables diseños. Chefs internacionales como el brasileño Alex Almeida nos siguen sorprendiendo con nuevos sabores tan inimaginables en un postre, como lo son los cupcakes picantes y los de aguacate. Además del tradicional chocolate con crema de queso, canela y el súper nutritivo Acai, una fruta muy popular en Rio de Janeiro.

Hoy, Alex Almeida, chef internacional, graduado del Instituto Francés Culinario y ganador al Mejor Diseñador de Pasteles Nueva Jersey, 2011, comparte en exclusiva, para LATINO SHOW MAGAZINE, el poder creativo de sus obras, las cuales, literalmente, le hacen agua la boca a cualquiera.

By: MIREYA POSADA
CEO / ALVARO ALTAMIRANO
Publisher and Chief translation / CESAR FLOREZ
Executive Managing Director / MIREYA POSADA

VÍDEO
Alex Almeida / Vejatv.com (Interview in Portuguese)
LATINO SHOW MAGAZINE
http://latino-show.com/



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